mandag den 3. marts 2014

Kolonihavesæsonen i gang - Chilierne vokser i vinduet.

I starten af februar fik jeg plantet chili. I min begejstring kom jeg til at plante 30 frø. Vi bor 2 mennesker på 46 m2 så jeg burde måske have begrænset mig, men jeg satser i stedet på et varmt forår og at planterne kan rykke ud i drivhuset i kolonihaven når de bliver store nok til at flytte hjemmefra. Derudover kender jeg allerede flere der er interesseret i  at adoptere planter.

Ih, jeg synes det er spændende at følge de små planter fra spire, til kimblad og videre til de får de første rigtige blade.  De bliver jo store så hurtigt!  I lørdags blev chiliplanterne flyttet fra minidrivhuset over i små 10x10 potter. Det var lige lidt for tidligt, men drivhuset skulle bruges til tomatfrø, så der var ingen vej udenom. Jeg var lidt nervøs for om de ville klare sig i det nye miljø, men her et par dage efter ompotningen ser de alle ud til at have det godt.

I min iver over spirerne kom jeg til at købe en 18w LED pære til 500 kroner.  Jeg har allerede omdøbt den til porno-pæren for den spreder en dejligt lilla lys i min lille stue på Nørrebro. Lyset er ikke ligefrem behageligt at kigge på, men heldigvis fik jeg efter en uges tid fik jeg den geniale idé at tænde LED'en om natten i stedet for om aftenen når vi bruger stuen. Min kæreste synes mine chiliplanter er en smule forkælede.

Nu venter jeg utålmodigt på at tomatfrøene begynder at spire frem. Det bliver spændende at følge udviklingen. Jeg forudser dog pladsproblemer i en lille lejlighed på Nørrebro i løbet af foråret.
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar