torsdag den 12. september 2013

Hjemmelavet rabarbersaft med vanille

Sidste weekend i August havde vi besøg af min svoger og svigerinde. Efter en god aften, hvor vi var til Nordic Taste under Copenhagen Cooking og derefter på Yan's wok, endte vi på Frederik VI på Frederiksberg Allé. Her startede kimen til dagens blogindlæg: I mellem alle øllene var der én i selskabet, der købte en rabarbersaft. Drengene så straks drinkspotentiale i den, og den blandet med rom. Der gik ikke lang tid, og så var Frederik den VIs  rabarbersaftlager tømt. Drinken var kort sagt en success.

Hjemmelavet rabarbersaft
Ugen efter købte jeg kolonihaven og blandt ukrudt, græs og jord fandt jeg en kæmpe rabarberplante. Det var oplagt at prøve at lave sin egen rabarbersaft.

Jeg tog udgangspunkt i Den Grønne syltebog, men tilføjede en vaniljestang.

Opskrift på rabarbersaft

1100 gram rabarber skåret i 2-3 cm
1 dl vand (ca 1 dl per kg)
1 vanillesang
195 g sukker

Rabarberen koges ved lav varme under låg sammen med 1 dl vand og en flækket vanillestang. Når rabarberen er kogt til smat er den klar. Det tager ca 20 min.

Derefter sies rabarberen fra saften. Giv det hele god tid til at dryppe af, så du får trukket mest muligt saft ud. Held saften over i et litermål, så du ved hvor meget væske du har. Jeg fik 6,5 dl ud af mit udtræk. Hæld saften over i en gryde og tilsæt 30 g sukker per dl væske. I mit tilfælde 195 gram.  Når sukkeret er opløst skal saften hældes på en steril flaske.

Hvis jeg skulle lave saften igen ville jeg havde komme lidt mindre sukker i. Jeg er ikke vild med søde sager og ville gerne haft mere syre frem i saften, men den smagte rigtig godt, og syre kan jeg altid tilsætte i form af en citron når jeg bruger saften til drinks.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar