Ugen efter købte jeg kolonihaven og blandt ukrudt, græs og jord fandt jeg en kæmpe rabarberplante. Det var oplagt at prøve at lave sin egen rabarbersaft.
Jeg tog udgangspunkt i Den Grønne syltebog, men tilføjede en vaniljestang.
Opskrift på rabarbersaft
1100 gram rabarber skåret i 2-3 cm1 dl vand (ca 1 dl per kg)
1 vanillesang
195 g sukker
Rabarberen koges ved lav varme under låg sammen med 1 dl vand og en flækket vanillestang. Når rabarberen er kogt til smat er den klar. Det tager ca 20 min.
Derefter sies rabarberen fra saften. Giv det hele god tid til at dryppe af, så du får trukket mest muligt saft ud. Held saften over i et litermål, så du ved hvor meget væske du har. Jeg fik 6,5 dl ud af mit udtræk. Hæld saften over i en gryde og tilsæt 30 g sukker per dl væske. I mit tilfælde 195 gram. Når sukkeret er opløst skal saften hældes på en steril flaske.
Hvis jeg skulle lave saften igen ville jeg havde komme lidt mindre sukker i. Jeg er ikke vild med søde sager og ville gerne haft mere syre frem i saften, men den smagte rigtig godt, og syre kan jeg altid tilsætte i form af en citron når jeg bruger saften til drinks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar